Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Landstinget Dalarna: Vi gick ut med information om felet på rullatorerna redan 2016

Annons

Svar till insändaren "Varför informerar Landstinget Dalarna först nu om att en rullator tillverkad 2012 har fabrikationsfel?" som publicerades i DT den 29/4:

Vi beklagar att informationen inte nått ut tillräckligt. LD Hjälpmedel gick ut med information om fabrikationsfelet på rullatorerna till alla förskrivande enheter inom landstinget och Dalarnas kommuner i samband med att felet kommunicerades genom ett säkerhetsmeddelande från leverantören i augusti 2016.

I samband med det gjordes en överenskommelse med leverantören (som godkändes av Läkemedelsverket) om att byta ut de berörda framgafflarna. Utbytet har skett kontinuerligt fram till sommaren 2017. I samband med att IVO, Inspektionen för vård och omsorg, bedömde att hanteringen i Sverige tog för lång tid togs nya kontakter med leverantör och Läkemedelsverket.

Det resulterade i en annan hantering och en ny informationsinsats till förskrivande enheter och till allmänheten under hösten 2017 och början av 2018 (bland annat i Inblick). Nu byts de berörda rollatorerna ut.

Insändarskribenten får gärna höra av sig till LD Hjälpmedel på 0243-49 78 50 så att vi kan säkerställa att de främre hjulgafflarna är utbytta på den rollatorn hen har. Är de inte det ska den givetvis bytas ut.

Linus Nielsen, verksamhetschef LD Hjälpmedel, Landstinget Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons