Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Klimathotsskeptiker: Det är uppenbart att sommarens torka inte beror på klimatförändringar

Annons

Annika Agebjörn önskar i en insändare i DT den 7/8 att hon vore klimatskeptiker, men konstaterar att hon inte är det. Jag är heller inte skeptisk till att klimat existerar. Däremot är jag klimathotsskeptiker och det är jag för att jag, till skillnad mot Agebjörn, har skaffat mig kunskaper.

Varje verklig klimatexpert kan berätta att inget specifikt fall av extremväder går att knyta till klimatförändringar. Så naturligtvis går det heller inte med extremväder i Sverige och andra delar av Europa i år.

Vad gäller bristen på nederbörd i Sverige denna sommar, beror den alldeles uppenbart inte på klimatförändringar. SMHI har konstaterat att klimatförändringarna tvärtom leder till långsamt mer nederbörd i Sverige.

Vad gäller bränder i skog och mark, har åtskilliga studier visat att de sakta blir ovanligare. Ett exempel är Doerr och Santin i maj 2016.

Hur kan Agebjörn påstå att hon tillhör en stor majoritet som sätter tilltro till vetenskapssamhället, när hon tydligen inte vet något om klimatvetenskapens resultat?

Lars Kamél, nätverken Klimatsans och Clexit Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons