Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Att 88,8 procent av tågen är punktliga är en klen tröst för oss som drabbas av de andra 11,2 procenten

Annons

Svar till debattartikeln "Sluta ljug om tåget – är varken dyrare eller långsammare än flyget, och lätt att resa utomlands med" som publicerades i DT den 25/6:

Mattias Goldmann har under debattrubriken ”Vi måste sluta ljuga om tåget” den 26 juni 2018 framhållit tågets förträfflighet.

Jag anser att hans påståenden bör nyanseras och bemötas.

Goldmann hävdar att 88,8 procent av tågen kommer inom fem minuter efter tidtabell. Detta innebär att 11,2 procent kan komma från fem minuter till flera timmar efter tidtabell eller inte alls.

Det är en klen tröst för dem som ska passa en flygtid på Arlanda och hamnar på ett av de tåg som faller in under kategorin 11,2 procent. Säkrast är alltså att ta bilen till Arlanda om man bor i mellansverige.

Goldmann hävdar att den billigast flygbiljetten på sträckan Stockholm – Göteborg kostar 777 kronor. Men i skrivande stund den 27 juni 2018 kostar en flygbiljett med Norwegian 356 kronor, flygtid 55 minuter.

Goldman hävdar även att den billigast flygbiljetten på sträckan Stockholm – Berlin kostar 1 070 kronor. Den 27 juni 2018 kostar en flygbiljett med Norwegian 491 kronor, flygtid 1 timme och 35 minuter.

Vid resor med tåg längre sträckor bör även beaktas att det finns kostnader för kost och logi under resan.

Betänk även att Norwegian har en av Europas yngsta och mest miljövänliga flygplansflottor, bestående av cirka 100 plan av typerna Boeing 737-800 och 787 Dreamliner.

Jag kommer själv att ta tåget vid kortare sträckor, då jag inte har någon tid att passa, men annars resa med egen bil eller flyg.

Vigil

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons