Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Ann-Gret Olsson, din kritik är tramsig och varför smusslar du med att du företräder S?

Annons

Svar till insändaren Centerpartiets artikel är en kränkning mot alla som sliter för att släcka bränderna publicerad i DT den 25/7.

Företrädare för C i Dalarna riktade befogad kritik mot regeringen för dess brist på handlingskraft i samband med skogsbränderna. Ann-Gret Olsson rycker då ut till försvar.

Men Ann-Gret Olsson undviker att nämna att hon själv är aktiv socialdemokrat och en av S i Gagnefs främsta företrädare. Är det möjligen för att framstå som upprörd allmänhet, för att på så sätt ha större trovärdighet i sin kritik än om den kommit från en S-företrädare som försöker skydda sitt eget parti?

Efter C:s kritik har regeringen vidtagit åtgärder. Det vore för mycket att säga att de i sin helhet är tydliga eller för den delen tillräckliga. Men det visar hur som helst att den kritik som C framförde var riktig. Regeringen har uppvisat brist på handlingskraft.

Efter branden i Västmanland 2014 tillsatte Alliansregeringen en utredning för att dra erfarenheter och rätta till brister. Då vänsterregeringen tillträtt valde den att lägga ner utredningen. Hade beredskapen inför sommarens skogsbränder kunnat vara bättre om uppdraget fullföljts?

Långt innan skogsbränderna blossade upp föreslog C förstärkningar av bland annat deltidsbrandkårerna för att öka tryggheten i hela landet. C:s målsättning har hela tiden varit att alla de som gör en heroisk insats för att släcka bränderna ska ha bästa möjliga förutsättningar för att göra sitt jobb. Därför är Ann-Gret Olssons kritik bara tramsig.

Fredrik Jarl (C)

Oppositionsråd för Centerpartiet i Gagnef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons