Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordlåg ungdomsarbetslöshet!

Annons

När alliansen tog över makten i september stod vi inför en enorm utmaning vad gäller ungdomsarbetslöshet. Närmare 100 000 ungdomar under 24 år stod öppet arbetslösa eller utanför arbetsmarknaden i Sverige. Detta är en anmärkningsvärd siffra och dessutom en av de högsta siffrorna i Europa. Ett av alliansregeringens vallöften var att minska arbetslösheten, och det är nu under högkonjunktur vi måste göra allt vi kan för att få in unga på arbetsmarknaden.

I Dalarna står idag 832 stycken ungdomar utan jobb vilket innebär 3,8 procent. Motsvarande siffra för maj 2006 var 1 343 ungdomar (6,3 procent) Det innebär en minskning på 511 personer eller 2,5 procentenheter, vilket är den överlägset största minskningen i landet. Dessa siffror visar tydligt och klart att den rådande högkonjunkturen i Sverige tillsammans med regeringens reformer leder till fler arbeten för ungdomar.

En stor förändring vi genomför är införandet av en speciell jobbgaranti för arbetslösa ungdomar. Detta innebär att ungdomar mellan 16-24 erbjuds en jobbgaranti efter tre månaders inskrivningstid hos arbetsförmedlingen. Jobbgarantin sätter individen i centrum samtidigt som fokus kommer ligga på att den arbetssökande matchas mot lediga jobb genom en personlig coach. Vi halverar även arbetsgivaravgiften för ungdomar mellan 19-24 år från den 1 juli.

Detta är så klart mycket positiva förändringar som går helt i linje med vad vi lovade i valrörelsen. Fler människor ska få ett jobb och tillgång till en egen försörjning. Något vi nu skapar.

Patrik Forslund (m)

riksdagsledamot  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons