Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO:s trovärdighet

Annons

Svar till "Keken", den 26 juli

Såg en insändare som påstod att PRO ljög när man säger att man är opolitisk. Anledningen var att i PRO:s ledning i länet satt ett antal personer som alla varit aktiva socialdemokrater. Föreningens stadgar säger att den ska vara opolitisk och det är det som gäller.

I Dalarnas Ishockeyförbunds styrelse satt under många år Gunnar "Kobban" Andersson från Ludvika. Han var dessutom ledare för länets tv-pucklag i många år. Dessutom var han fullmäktiges ordförande i Ludvika, Socialdemokratiska arbetarekommunens ledare och kultur och fritidsnämndens ordförande. Ingen kom på idén att påstå att hockeyförbundet var socialdemokratiskt styrd bara för att Gunnar, och ett antal ytterligare duktiga idrottsledare som var politiskt aktiva satt i styrelsen. Nej, PRO:s trovärdighet kan ifrågasättas på ett helt annat plan.

När vård- och omsorgsnämnden i Ludvika skulle höja matpriset för en tid sedan skrev organisationen ett protestbrev och talade om att det skulle bli katastrof för många människor som inte hade råd med den lilla höjningen.

Nu kan vi läsa att Ludvika ligger näst lägst i landet när det gäller de aktuella kostnaderna. Dessutom förekommer det insändare som säger att ytterligare höjningar vore bättre att tillgripa än att stänga vissa restauranger som förvaltningen driver. Jag har ingenting emot att föreningar protesterar mot åtgärder som ska vidtas, men protesterna ska bygga på kunskap och saklighet. Kommer PRO:s protester i framtiden att vara lika dåligt underbyggda, då är föreningens trovärdighet verkligen i gungning.

Karl Erik Anestedt (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons