Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioriteringar i Älvdalens kommun

Annons

Signaturen I väntan på bättre tider ondgör sig över prioriteringar i Älvdalens kommun. Jag ska försöka förklara hur det ligger till.

Ombyggnaden av kommunhuset har pågått under minst två tidigare mandatperioder inklusive den förra och nu genomförs den tredje och sista etappen. Det platta taket, som det regnat in genom ett antal år, ersätts av ett som är tätt. Vidare behöver vi skapa trygga arbetsplatser för vår personal inom individ- och familjeomsorgen. De baracker med dålig arbetsmiljö vid skolan där den här utsatta personalen har sina arbetsplatser kan inte stå kvar när nya skolan byggs. Det finns också behov av ett antal nya arbetsplatser för bland annat skolledningen, vilket vi också löser nu. Därav denna prioritering i år.

När det gäller lokalerna för barn och unga är det helt rätt att de inte är bra överallt. Det är därför vi nu genomför den största investeringen någonsin i Älvdalens kommuns regi när vi bygger den nya skolan. Vi prioriterar också lokalerna för förskolan, men här är det bara att konstatera att de kommunala kvarnarna tyvärr mal väl långsamt ibland. Men vi kommer att åtgärda problem på bland annat förskolan Höghol under hösten i år vilket är positivt för både barn och personal.

Det finns flera positiva saker. Arbetslösheten i kommunen är låg, speciellt bland unga har den sjunkit rejält det senaste året vilket är mycket glädjande.

De stora satsningarna vid Idre Himmelfjäll innebär ett antal nya jobb och nya människor till vår kommun. Det ger inte bara skatteinkomster utan också möjlighet att få en ökande befolkning som vi så väl behöver. Och 2016 har hittills verkligen stuckit ut, befolkningen har ökat med tre personer! Det låter lite ynkligt men jämfört med minskningar på 30 till 50 personer per år de senaste tio åren är det mycket glädjande!

Tillsammans med allt positivt som framförs i media om prinsessan Sofia och hennes familj och älvdalskan mm känner jag att vi har medvind i Älvdalens kommun. Jag önskar att även signaturen känner det.

Till sist, när det gäller centerns förslag på den extra satsningen på undersköterskor de kommande åren så stämmer det gamla talesättet som min mor använde. Även en blind höna kan finna ett korn!

Peter Egardt, Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons