Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen lovar ...

Annons

Man kunde dagen före Ludvikafestens början läsa i NLT att nu minsann skulle polisen hålla efter ungdomarna och även vuxna så att de inte skulle bryta mot ordningsstadgan och gå på gatorna och dricka alkoholhaltiga drycker. Pyttsan, av detta blev ingenting.

De två poliser som skulle ha kollat upp att folk inte söp på gatorna fick annat uppdrag som ansågs viktigare. Kan något vara viktigare än att stävja ungdomsfylleriet och även drickandet bland de vuxna? Nu fick man se ungdomar långt under 18 år gå på gatan och dricka öl och cider. En del var till och med så fulla att de inte kunde gå. Vad ger det för signaler till ungdomen om polisen slår sig för bröstet och säger att nu är det stopp på ungdomsfylleriet på allmän plats men inte en polis syns till?

I ett enda fall såg jag att två ordningsvakter tog hand om en överförfriskad flicka. De få kvällar som Ludvikafesten pågick så skulle varenda polis i Ludvika ha kallats ut på stan, även befälen för det tycks bara finnas sådana. Det skulle ha besparat kommunen stora utgifter för städning och skadegörelse. Pappersvändandet kunde ha fått stå över några dagar för betydligt viktigare polisarbete. Det skulle heller inte ha kommit in så många anmälningar om olika förseelser om dessa stävjats i tid. Har polisen den åsikten att ungdomsfylleriet och skadegörelsen som hänger i hop med supandet inte är något som är värt att prioritera så är det nog dags att ruska om en hel del inom polisledningen eller slå igen hela rasket och anställa vaktbolag som tycks fungera betydligt bättre.

Iakttagaren

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons