Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-böter i Grängesberg

Annons

I Ludvika har befolkningen på senare tid ondgjort sig över stygga miljöer, nedskräpning med mera. Om detta beror på att kommunens kassa sinat och med alla medel måste förstärkas vet ekonomiavdelningen bäst, men ett tydligt problem synes det vara.

I Grängesberg, där samma penningpåse varit tom i decennier och svårmodet för länge sedan gripit tag om invånarna, har kommunen äntligen givit sig tillkänna.

Tyvärr blev besöket inte riktigt vad vi tänkt oss. Kommunens båda lapplisor såg härom dagen till att fyra-fem fastighetsägare på Örabergsvägen, på en återvändsgata och med högra bilhjulsparen uppkörda på trottoaren så att andra bilar smidigt ska kunna passera, beslogs med 450 kronor i böter. Enligt vägtrafikförordningen rätt, medan verkligheten och det sunda förnuftet, utan skymten av en lapplisa sedan villabyggelsens tillkomst 1972, säger någonting annat.

Trottoarerna, som efter 35 års söndervittring knappt är värda namnet och på senare år aldrig nyttjade, har nämligen genom en total avsaknad av underhåll tvingat ut de gående på gatan. Att då, utan påtalande eller dialog med de boende, få böter känns inte fair. Eller, hemska tanke, inte är det väl så att de beslagtagna bötespengarna i Grängesberg, erövrade genom överrumpling, ska användas till Ludvikas fromma?

Anita K.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons