Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordning och trygghet ger studiero

Annons

Lagom till terminsstart införs ny lag som förbättrar ordning och studiero runt om i landets skolor. Alla elever ska känna sig trygga i skolan och lagförändringarna är en del i alliansregeringens arbete för att skapa ett respektfullt klimat och förhindra mobbning i skolan.  

Många elever som trakasserats av sina skolkamrater har tvingats bryta upp och byta skola för att slippa undan sina mobbare och få en dräglig skoldag. Att flytta på den som utsätts för kränkningar ger helt fel signaler och hjälper varken den elev som mobbas eller den elev som mobbar. Lagförändringen som träder i kraft den 1 augusti gör det nu möjligt för landets kommuner att flytta på störande elever till en annan skola om det är nödvändigt med hänsyn till andra elevers trygghet och studiero.

Skrämmande är också att metoderna för mobbning har fått utvecklas fritt under det socialdemokratiska styret. Mobiltelefoner används allt oftare av allt yngre elever i skolan. Att mobilen har använts och stört studieron under lektionstid är inte det enda problemet. Det har också blivit allt vanligare att övergrepp som sker på skoltid filmas för att sedan spridas på Internet. Vuxenvärlden har en skyldighet att agera när barn utsätts för terror och övergrepp. Dessvärre har de vuxna i skolans värld i vissa fall saknat befogenheter att ingripa. Lärare och rektorer har vittnat om hur maktlösa de känner sig då det inte har fått omhänderta störande eller i vissa fall farliga föremål från elever.

Patrik Forslund (m)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons