Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättfärdig klagan

Annons

Oj, oj vad folk klagar på Sommarland. Jag har själv jobbat där i sju år trots att jag blivit erbjuden andra jobb, så jag har egen erfarenhet. Varför klaga på sommarland? De sätter era barn i arbete och barnen får erfarenheter, blir stresståliga plus att de får tjäna sina egna pengar.

Nu senaste var det ett inslag i tidningen om att ungdomarna får för mycket ansvar men är inte ansvar ett tecken på att arbetsledaren litar på en? Om man nu känner att man är för ung för ansvar så varför inte diskutera med arbetsledaren om förflyttning och mindre ansvar? Jag har gått hem gråtande och rasande arg flera gånger, men det har gjort mig starkare och lärt mig att handskas med problemen ute på arbetsmarknaden. Jag får de flesta jobb jag söker.

Det finns många veteraner som stannar på Sommarland i flera år. Där finns en otrolig gemenskap och man knyter kontakter och får nya vänner. Visst är lönen dålig men man måste ju börja någonstans. Jag läste om pojken som tog jobbet för han inte fick något annat. Men tänk om inte Sommarland hade funnits? Då hade han inte tjänat några pengar alls denna sommar!

Sommarland ger över 100 ungdomar sommarjobb, och om man som arbetsledare har så många anställda är det svårt att göra alla nöjda, framför allt pubertetslata, trotsiga ungdomar som helst skulle vilja sitta still på en stol och låta pengarna rulla in. Får de en motgång eller kritik så bryter de ihop totalt.

Säsongsbävern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons