Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet brev till de o-ansvariga för sandningen i Mora

/

Annons

MORA

Jag är egentligen ursinnigt förbannad men ska försöka samla mig något när jag här och nu kräver ett svar från de som har hand om eller ansvarar för att vår kommun skall vara säker att promenera och röra sig i. Med andra ord de som ska snöröja och sanda våra promenadvägar, gågator och trottoarer.

Vi är många som nu under någon vecka med risk för egen hälsa, brutna ben och armar, tvingats konstatera att detta skötts uruselt. Vårt mest populära promenadstråk längs stranden från Saxnäs och ut mot Tingsnäs udde är vad man kallar en ren isgata. Där finns inte ett sandkorn och har inte funnits ett sandkorn på tio dagar. Snöröjningen har varit minimal, vilket inneburit att snön legat kvar och nu smält till skrovligt svallis-liknande underlag som är rent livsfarligt att gå på. Och som sagt inte ens ett enda sandkorn.

Från järnvägsstationen och promenadvägen till stora vägen har det sandats väldigt ringa som om någon pytsat ut sanden med en tesked. Går man sedan över vägen och promenerar förbi prästbostaden så finns där inte ett sandkorn på trottoarerna eller på körbanan. På trottoaren från byggnadskontoret och förbi kommunalhuset är det lite sand utlagd på den skrovliga isiga trottoaren. Vidare promenaden bakom kyrkan och förbi Andreasgården är också direkt livsfarlig att gå på och det är ju förståeligt att kyrkan är tom på besökare då ingen vågar eller kan ta sig dit på grund av miserabelt skötta promenadvägar.

Istället för att skrapa bort snön och sedan sanda så har man låtit snön ligga kvar och smälta och bli skrovlig och isig med tendens till svallis och så sandat uppe på detta?

Likadant är det på gågatan där man inte heller brytt sig om att först ta bort snön och sedan sanda utan låtit den ligga kvar och bli till bucklig is, direkt livsfarlig att gå på, innan man sedan sandat upp på den.

Jag har varje år i insändare påpekat dessa problem men varken fått svar eller löften om att man skulle bättre sig och se till att svara upp till de krav som finns på att vägar, promenadstråk och trottoarer skall vara sandade och säkra att gå på för Moras medborgare.

Det är skamligt och nu låter jag min ilska forma ett '"för djävligt" att på detta sätt så totalt strunta att ens göra det mest elementära, det vill säga se till att vi kan gå ut utan att ramla och slå oss fördärvade.

När det gäller sandning och snöröjning kring hyreshusen, åtminstone där jag bor på Hantverkaregatan så sköter Mora Strand även detta lika uselt. Det är en chanstagning med risk för benbrott bara att ta sig till sopcontainern och det är många här som inte alla vågat gå ut på många dagar.

Jag heter Sven Lindh och kräver ett svar och en ursäkt innan jag brutit benen av mig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons