Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önskar svar från Sommarkrogen

Annons

Jag har ansett det som ett bra koncept med en sommarkrog centralt, för alla åldrar, där man kan fika, äta eller ta en öl. Jag har uppfattat BK:s sommarkrog som ett sådant trevligt ställe, där en del till och med tar med sig barnvagnar.

I onsdags 11/7 cyklade jag, min sambo, svåger samt min dotter ner till krogen och beställde in varsin öl/cider. När vi suttit där en stund kommer plötsligt dörrvärden fram till oss och ber min dotter visa legitimation. Döm om min förvåning då värden ber henne gå därifrån då hon är 19 år. Vi börjar argumentera, men värden säger att det tydligt skyltas om 20-års åldersgräns. Jag hade missat skylten och kan acceptera att krogen väljer att ha en särskild åldersgräns, men då ska denna gälla för alla!

En bekant var på krogen med sina barn födda 1986, 1988 och 1994. De behövde inte visa leg. och de blev inte avvisade. Värden, som själv är 19 år, släppte även in andra som var yngre än 20. Min dotter kände sig diskriminerad då hon är liten till växten, eftersom värden inte kontrollerade leg. på långa tjejer som ser äldre ut. Kvällen slutade med att vi cyklade besvikna hem.

Finns det någon som har ansvar för krogen som kan svara på följande frågor:

* Var går den nedersta åldersgränsen på er krog? Får man ta med sig barn upp till 17 år men inte barn som är mellan 18-20 år? Eller inga barn alls?

* Och är det lämpligt att ha personal som är yngre än krogens åldersgräns?

* Är det inte bättre att servera cider till en tjej som är 19 år i sina föräldrars sällskap än till ungdomar i 16-17 års ålder som är på krogen ensamma?

Tacksam för svar.

Besviken sommarkrogsgäst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons