Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om förövaren är den rätte

Annons

Svar till Kent Sjögren, den 20 juli

Du kallar mig för kommunist som om det vore något helt självklart. Men när jag ber dig förklara vad som definierar en kommunistisk uppfattning, ja då visar det sig att du har en ganska diffus uppfattning om vad det innebär. En bra idé är nog att du låter bli att svänga dig med begrepp som du inte behärskar. Och när sen du, av alla människor, gnäller över personangrepp blir du allt en riktig liten prinsessa på ärten.

De så kallade liberaler som reflexmässigt stämplar mig som kommunist när de inte kan förklara och försvara folkpartiets vettlösa ställningstaganden i Irak- och Palestinafrågorna, har nog snarast syftet att jag ska framstå som demokratiskt opålitlig och allmänt icke trovärdig.

Men om deras uppfattning om kommunism inkluderar att överse med, eller till och med att applådera, övergrepp mot folk- och människorätt om bara förövaren är den rätte, att inte ta avstånd från angreppskrig på uppenbart lögnaktiga grunder, att förtiga apartheid och etnisk rensning, att förneka besvärande fakta och över huvud taget inta en blind och primitiv vasallställning till en supermakt - ja, då är dessa "liberaler" långt mer kommunistiska än vad jag någonsin varit eller kommer att vara.

Mitt förslag till er är att ni bara går på som ni brukar, för det står nog ganska klart för de flesta att det är en ihålig, ohederlig och desperat argumentation som mest slår tillbaka på er själva.

Bo Staaf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons