Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om det gällt en kille?

Annons

Svar till "GSj" den 9 juli och "Undrande o matt", den 11 juli

Jag arbetar också inom Landstinget Dalarnas väggar, är läkarsekreterare. Våra löner är heller inte höga och efter 25-års tjänst så ligger vår lön ungefär på 19 000 - 20 000 kronor i månaden. På den summan betalar vi även skatt.

Visst kan man tycka att 17 000 kronor är en hög lön för en sommararbetande skolungdom, men att tycka att det är för mycket håller jag inte med om. Felet är att vi, fast personal, som jobbat i många år inte har en högre lön. Inom vår yrkeskår så är det en väldigt dålig löneutveckling med en lönehöjning på några hundralappar om året. Då får ni själva räkna ut vad vår ingångslön är om man efter 25 år kanske har så mycket som 20 000 i månaden.

Något större utbud av kompetensutveckling finns heller inte för läkarsekreterare. På min arbetsplats finns det en årsbudget för kompetensutveckling för läkarsekreterare på 1 000 kronor. Vi är tre stycken som ska dela på det, alltså i runda slängar har vi 300 kronor var att höja vår kompetens med varje år. Vi har ännu inte hittat någon kurs för den pengen.

Är det egentligen någon som tycker att 17 000 kronor är en för hög lön för en heltidsarbetande inom vården? I det här fallet är det en tjej det handlar om. Hade ni reagerat lika om det var en kille som arbetade på ett verkstadsgolv eller på en byggarbetsplats?

Pellepennan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons