Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola Olins politiska utspel

Annons

Att barn- och utbildningsnämnden (bun) inte klarar planerad och nödvändig verksamhet med tilldelad budgetram för 2007 har varit känt en tid. Det har diskuterats med kommunstyrelsen vid ett flertal tillfällen. Detta känner naturligtvis Ola Olin väl till eftersom han sitter på dubbla stolar som vice ordförande i bun och som ledamot i ks (och ersättare i ks au), med tillsynsansvar över bun (alltså indirekt över sig själv).

När frågan om tilläggsanslag diskuterades i buns au den 30 maj var inte frågan om vi behöver mer pengar utan hur vi skulle rapportera till ks (vilket i är skyldiga att göra när inte pengarna räcker till verksamheten).

Eftersom kommunens ekonomiska prognos för 2007 visar på ett mångmiljonunderskott så är en begäran om tilläggsanslag i det läget lika lyckosamt som att försöka luva en flintskallig! Att ärendet inte togs upp på nämnden samma dag som ett extra ärende har inget att göra med några "partitaktiska överväganden" som påstås av Olin. Det är kanske en metod de använt sig av i majoritetsställning men ingenting jag ens har funderat på.

Skälet är helt enkelt att det var ett ärende som inte var med på dagordningen. Det handlar om demokrati och delaktighet. För att få en seriös hantering av ekonomin, både på kort och på lång sikt, krävs ett genomtänkt arbete. Det är kanske ett nytt sätt att tänka för vissa politiker som varit med under många år men definitivt ett måste om vi ska få en hållbar ekonomi och en bra arbetssituation för all vår personal.

Ann-Louise Eklund (msp)

ordförande i barn- och

utbildningsnämnden i

Malung-Sälens kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons