Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ok att trotsa trafikregler i Hosjö?

Annons

Svar till "Lars-Åke boende i Hosjö sedan 24 år", den 11 juni

Lars-Åke skriver att han inte tycker att det är fel trotsa trafikregler och åka på Steffens väg trots att skyltarna visar genomfartstrafik förbjuden från båda riktningarna.

Det är sådana som dig som vi är rädda för!

Det gör oss uppriktigt ledsna att du och flera andra vill utsätta oss för onödig fara som vi annars skulle slippa bara för att skyltningen anses vara fel och att det verkar som om våra föräldrar vill att vi ska kunna leka obehindrat på gatan.

Vi frågar oss om ni som opponerar er mot förbudet och fortfarande använder gatan för genomfart har en helhetsbild över hur trafiken ser ut på gatan och om huruvida förbudet mot genomfartstrafik är befogat eller ej?

Visst, skyltningen är relativt ny men saker och ting förändras och det är bara att rätta in sig i ledet eller vara den som skapar ett samhälle där civil olydnad är okej.

Vi får inte använda gatan som lekplats men precis som alla andra barn cyklar vi, åker trehjuling och springer till varandra. Våra föräldrar tar ansvar för oss och är med oss när vi tränar upp våra motoriska färdigheter. De lär oss också att följa uppsatta regler.

Vi ber nu Lars-Åke med flera andra att istället för att vara olydig, reta upp sig och trotsa gällande regler så ta ansvar i trafiken och välj de vägar som är avsedda att åka på.

Molly 4 år, Zack 12 år

Filip 14 år, Jesper 4 år

Jennifer 6 år, Morgan 7 år

Moa 5 år, Matilda 3 år

Felix 1 år, Emil 8 år

Victor 10 år, Embla 2 år

Hilda 0 år, Emil 2 år och

Marcus 8 år på

Steffens väg i Hosjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons