Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyttja datorer inom landstinget

Annons

Bort med detta slöseri med pengar. Av alla insändare som nu förekommit under lång tid förefaller det som om det är en stor önskan att få bort oekonomiska avdelningar som exempelvis landstinget som är föråldrat när det gäller rutiner. Vi lever i dag med datarutiner som tar sekunder att utföra men en så pass enkel sak som utskrift av en remiss kan ta en hel vecka. Doktorn måste tydligen skriva en kladd av remissen och sedan ska en läkarsekreterare renskriva och så ska läkaren kolla att det är rätt skrivet och så ska sekreteraren skicka den.

Med recept är det annorlunda. Läkaren e-postar receptet snabbt till apoteket och jag kan hämta medicin på vägen hem från vårdcentralen eller på vilket annat apotek som helst.

När jag kommer till vårdcentralen får jag kvitto och ett högkostnadskort med stämpel i. Varför kan inte även detta finnas i datorn så man slipper hålla reda på kvitton och stämplar? Det måste ju vara enkelt att införa. Det är säkert många, kanske äldre, som betalar mer än nödvändigt innan de får sitt frikort.

Läkaren skriver en anteckning om vad som gjorts och sagts i journalen men det tycks han göra för egen del. Kommer man till en ny läkare får man börja från början med att förklara vad det gäller då föregående anteckning inte används som stöd för minnet.

Att få en remiss till en specialist när den lokala kunskapen är slut verkar helt omöjligt.

Fram för nya vettiga rutiner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons