Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu förstår jag att det är värre än jag trodde

Annons

Svar till Sonja Sahlin den 25 juli.

Frågan från början var hur vi skulle förhindra våldtäkter, och inte vilka grupper som utförde flest eller hur många. Och jag struntar väl fullständigt i hur folk har det i thailändska fängelser.

Vad har det ens med saken att göra? Är svenska fängelser till för att gulla med de som vägrar följa lagen?

Eller är det till för att skydda oss övriga medborgare? Enligt min åsikt så är det för att skydda oss laglydiga i samhället. Och om det nu är så att jag spelar högerextremisterna i händerna, så kan jag bara säga att det finns nog i så fall betydligt fler högerextremister här i landet än vad du vill tro. Kom du själv med något kreativt förslag i din insändare Sonja Sahlin?

Nu kanske vi kan gå tillbaka till frågan det gällde, hur man ska kunna minska antalet våldtäkter. Det stora dilemmat för våra politiker och tjänstemän på alla nivåer, är tydligen att alla förövare måste klumpas ihop och ingen grupp får pekas ut. Praktexemplet är Rädda Barnen som numera är så bakbundna av rädsla för att kallas rasister, så att de inte ens kan utföra sitt uppdrag fullt ut. De vet att barn i invandrarfamiljer blir utsatta för aga i större utsträckning än andra. Men de vågar inte gå ut med det och kan således inte heller göra något åt det, vilket leder till att de i praktiken blundar för och sviker de agade invandrarbarnen. Och därmed beter sig som riktiga rasister. Allt enligt tv-programmet Uppdrag Granskning. Snacka om fegt!

Hur sjutton ska Sverige då komma tillrätta med problemet våldtäkter över huvud taget? Jag inriktade mig på en grupp i min insändare och se vilket svar jag fick. Jag skrev nämligen ingenstans att det är den gruppen som står för alla våldtäkter. Men nu när jag sett statistiken så förstår jag att det är värre än jag trodde.

Och varför ska just dessa komma undan? Man vill ju ha information i svensk förskola och där kommer inte den här gruppen att finnas alls.

Gruppens attityd mot flickor (svenska i synnerhet) är fruktansvärd. Och det är inte bara fullt utförda och dömda våldtäkter som får våra flickor att må dåligt. Men det är bara dessa som visar sig i statistiken. Okvädesord, tafs-ande och annan förnedrande behandling som de dagligen utsätts för, finns inte med där alls. Jag vill ha nolltolerans i skol-orna/på gatorna/krogen mot detta. Och jag vill ha politiker och tjänstemän med ryggrad som står upp för vår egen kultur.

Om saker får fortsätta obehindrat, så får snart våra flickor bland annat glömma hur det är att bada i badhus. Inte för att de blir utestängda på något vis. Men man undviker självmant sånt som är obehagligt.

Att ensam få ta en promenad kvällstid är redan sånt som de fått offra. Flickornas utrymme blir mindre och mindre. Jämställdhetens Sverige, vilket skämt.

Och ja, Leffe. Jag förstår din insändare men jag är mamma till två flickor och jag bara vägrar ”gilla läget”. Jag har rötter från Tunaslätten sedan flera hundra år, och har nog tyvärr ärvt den upproriska ådran.

Kicki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons