Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till stagnation

Annons

Svar till Leif Lindström

och Torunn Olsson (v):

Leif Lindström och Torunn Olsson (v) har skrivit en för mig och mitt parti provokativ insändare. Jag tänker inte svara med nya provokationer och pajkastning. För mig räcker det att konstatera att det var flera partier i fullmäktige som var splittrade i frågan och utskänkning av öl, cider och vin i samband med Borlängefesten som nu ändock blir av.

Sakfrågan har handlat om flytt av festen från centrala Borlänge till Domnarvsvallen som en engångsföreteelse. Orsaken är ombyggnadsarbeten på Stationsgatan. En bred majoritet i fullmäktige tyckte det var rimligt. Och nu kommer festen att genomföras. I det fallet hade inte Lindströms parti majoritet. Några omdömen om vänsterpartiet och Leif Lindström och Torunn Olsson vill jag inte ge. Inte heller ställer jag några frågor till honom som har med vänsterpartiet att göra. Har jag behov av att detta så får det ske i en direktkontakt. Jag tror det är bäst för alla parter.

För min del kommer jag att arbeta för att fullfölja det samarbetsavtal som finns mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Jag ser så många möjligheter när det gäller att utveckla kvaliteten i skolan, förskolan och vårdsektorn.Det gör vi bland annat genom att fullfölja vårt beslut om att fortsätta plusjobben. Sak samma gäller för möjligheten att locka fler invånare till Borlänge. Vi kan tillsammans också göra mycket för att fortsätta det lyckosamma miljöarbete som genomförts i vår kommun. Borlänge är i många stycken en bra och framtidsinriktad kommun. Det ska vi vara rädda om och utveckla vidare.

Då vill jag lägga kraften på det som är avgörande framtidsfrågor och bidrar till en bestående utvecklingen. Bland annat kampen för fler arbetstillfällen, bra boendealternativ, kvaliteten inom skola. vård och omsorg, Borlänge som evenemangs- och nöjescentrum, en god miljö och kultur hör till några viktiga utvecklingsområden.

Borlänge ska vara en kommun i utveckling, inte i stagnation! Härmär den gemensamma plattformen för socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet en bra utgångspunkt.

Nils Persson (s)
kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons