Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nära till krogen

Annons

Har inte chefen för vård och omsorg, Birgitta Boman. förstått att det inte bara är en fråga om att livnära sig när de gamla går till Pluto och Marnäsliden för att äta? Det är i lika stor utsträckning en social gemenskap man vill ha. Till restaurangerna kommer människor som har svårt att gå eller har behov av att träffa andra människor i jämförbar ålder, träffa vänner sen gammalt som man inte skulle träffa annars.

Att hänvisa till andra restauranger som ligger långt undan kanske går bra om man tror att de flesta har bil och inkomst så att de klarar att ta sig till dessa. Det går kanske bra för en enhetschef med hög lön att äta på privata restauranger. Prisskillnaden är ju heller inte oväsentlig. 40 kronor på Pluto och Marnäsliden men 65 kronor för dagens lunch på de privata. Besparingen som ska göras är 316 000 kronor per år är ganska ringa. När det fattades en halv million för att få piren färdig så fanns det minsann pengar.

Vad jag förstår så var det inte pengar Kalle Gustafson tog ur egen ficka. Det var skattepengar om togs till detta. Det tycker många med mig att det var en dålig prioritering. Piren med båthamnen ser inte ut att vara så mycket använd. Större delen av sommaren har gått men alla båtar ligger i hamn. Hamnen tycks mest vara en plats för att visa statussymboler. Hade säkert kunnat senareläggas. Kanske tycker politiker och tjänstemän i kommunen att det är viktigare för båtägarna att ha nära till krogen än att de gamla ska ha det.

Iakttagaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons