Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När juldagsmorgon skulle glimma...

Annons

I Sveriges Radio P1 finns varje dag tio minuter i sju en programpunkt som heter "Vid dagens början". På juldagens morgon medverkade en person som berättade att han hade konverterat till islam. Inget ont i detta, alla religioner bör få förekomma. Men vad som gjorde mig besviken ja mer än så, till och med kränkt, var att han fick framträda på juldagens morgon; den dag då en stor del av oss som bor här på klotet ska fira Jesu födelse. Det hade funnits 364 andra dagar om året som hade passat bättre.

Visst ska andra religioner komma till tals. Men det kändes ändå fel en juldag. Det kan finnas flera orsaker. Programplaneraren ville provocera, visa förakt för gamla seder och den kristna tro som de flesta i vårt land erkänner och lever efter. Eller också är det bara okunskap och brist på känsla för vad lyssnaren vill ha.

Vad orsaken än är så visar det att vederbörande inte passar för sitt arbete på ett public serviceföretag. Men det finns säkert andra områden för vederbörande där vrånghet eller brist på stil passar bättre

Lars Erik Larsson  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons