Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Hagberg bestämmer

Annons

Vänsterpartiet i Landstinget Dalarna är glasklara företrädare för en kommunistisk politik som på alltfler håll försvinner, eftersom de allra flesta människor genomskådat politiken. I senaste landstingsfullmäktige förde Lars-Ove Hagberg på tal att han funderar på att sända sina hälsningar till Kina. Nog borde väl demokratin komma lite längre i Kina innan landet tilldelas en blomsterkvast?

Enligt Hagberg är alternativen till offentligt driven vård av ondo och drivs endast av egen vinning hos entreprenören. Vidare så ondgjorde han sig över de löneökningar som bland annat vårdpersonal fått. Felet var att föreningen Sveriges kommuner och landsting med borgligt styre efter valet, skrev på för dyra avtal. Resultatet av detta blev att landstingets ekonomi blev sämre.

Skatteintäkterna ökar genom att fler går från bidrag till arbete. Det är viktigt att hela tiden effektivisera landstingets verksamhet, men goda arbetsinsatser ska också belönas med bra lön. Det är den politiska ledningens uppgift att se till att verksamheterna har en god ekonomi. Det har alltid varit fotfolket som lidit i kommunistiska ideologier och så ska det tydligen förbli om Hagberg får bestämma. Vilket han tyvärr får, men nog är Dalfolket värt en bättre ledning för sjukvården! En ledning som lägger ut drygt en halv miljon kronor till Ken Swedenborgs hjälpreda, borde inte få leda vårt landsting.

Ulf Berg (m)

landstingsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons