Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nanny och utsatta barn

Annons

Vi kristdemokraterna har verkligen talat för det förebyggande arbetet och framför allt i familjen. Därför har vi förordat direkt hjälp utan väntetider; en Supernanny.

Men programmet Nannyakuten vänder jag mig mot. Det exponerar utsatta barn som ibland är i direkt kris. Att använda familjer med barn som får utbrott, och som blir hänvisade till skamvrån på grund av saker de inte rår för inför miljoner tittare är en otillbörlig exponering.

En del familjer kanske inte ens vet vad de har gett sig in på. Jag är övertygad om att dessa barn inför all framtid kommer att känna av detta. Jag anser därför att diskussion om etiska regler om hur barn ska skyddas måste förekomma. Även om föräldrar ger sitt medgivande så är det märkligt att inte barn åtnjuter något form av rättsskydd.

Programmet Supernanny är bara ett exempel. När FN:s barnkonvention antogs år 1989 var det en framgång för barnen i Sverige och i de länder som ratificerade konventionen. FN:s generalförsamling placerade barnen på den politiska agendan och rättigheterna sågs som universella.

Men sen dess har det hänt en hel del och kanske det är dags att börja titta på hur barnens situation används i medierna. Därför välkomnar jag en diskussion om hur vi ska skydda barns integritet.

Katarina Gustavsson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons