Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naiva argument för Turkietresa

Annons

Nils Gossas upprepar sitt argument från tidigare artikel, att det finns många kurder i Borlänge. Detta faktum är Borlängeborna mycket medvetna om, och det bidrar inte till att vi ser blidare på en presentation av staden i en turkisk by, eftersom detta säkerligen föranleder att ännu fler kurder söker sig hit.

I en begärd utredning som gjorts av Skattebetalarnas förening om invandringen i Sverige, har framkommit att invandringen kostar landet mellan 30 och 50 miljarder kronor per år. Förklaringen är den höga arbetslösheten bland invandrarna.

Man kan också läsa att Sverige är ett av de länder i Europa som procentuellt av befolkningen har den största inflyttningen från andra länder.

Inser inte ni politiker att folket inte längre vill sponsra de utlandsresor som ideligen arrangeras i smyg, med olika förevändningar om att knyta förbindelser med länder som endast ser Sverige som en frikort för fred och bidragsrättigheter.

Gossas försvarar sig med att, som han uttrycker det: ”Om Borlänge kan bidra till att förbättra Turkiets behandling av kurderna så är det värt respengarna”.

Kan någon vettig människa tro på att lilla Borlänge skulle kunna rubba en flerhundraårig tradition av hat och oliktänkande mellan klaner, med en för oss helt främmande kultur?

Så naiva bör inte ens politiker få vara.

Ulf Hedberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons