Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mottagningsköken försvinner?

Annons

Enligt uppgift kommer mottagningsköken på servicehusen Lyssfallet, Smedjan, Gruvriset och Örjesbogården att läggas ner den 30 september i år. Den välutbildade kökspersonalen, i flera fall med kockutbildning, kommer att lämna då. I stället har omvårdnadsnämnden med benägen hjälp av "kompetenta" tjänstemän bestämt att befintlig vårdpersonal ska ta hand om matlagningsfrågorna. Icke nog med att personalen har fullt upp med sina nuvarande sysslor utan på toppen även matlagningen!

Vad jag förstår har vårdpersonalen icke någon som helst utbildning gällande matlagningsfrågorna! Enligt uppgift ska man visst under ett antal gånger få hygienutbildning. Jag vill nedan ställa följande raka frågor till omvårdnadsnämnden/ ansvariga tjänstemän:

1. Har politikerna/tjänstemännen själva besökt servicehusen och informerat vårdpersonalen respektive de äldre inneboende om nedläggningen av mottagningsköken?

2. Om så är fallet hur, reagerade vederbörande?

3. Om så inte är fallet! Varför?

Och jag vill inte ha "flummiga" politikersvar, som inte säger någonting. Angående hygien! Hur mycket tid kommer vårdpersonalen att ägna åt att byta kläder mellan vård- och matlagningsmomenten? Tid som de behöver ägna åt vården, ej till matlagning! Och sluta upp med att tala om kostnadsskäl, som alltid framhålls, när det gäller besparingar gentemot den äldre generationen. 

Arg pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons