Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesförlust?

Annons

Svar på Rättviks centerlednings svar på insändare angående Rättviks Leksands Elverk.

Som vanligt är svaret något annat än svar på min insändare, utan mer en beklagan över kommunens stora låneskuld, som den borgerliga majoriteten fick överta efter (s) fyra år i majoritet 1995-98.

Eftersom dessa herrar tydligen lider av total minnesförlust, måste jag påminna dem om att centerpartiet utöver de fyra åren 95-98 innehavt kommunalrådsposten i Rättviks kommun sedan 50-talet.

Nu till deras påstående i insändaren att vi totalt misslyckat med ekonomin under fyra (s)-år av totalt närmare 50 (c)-år.

Sanningen är den att kommunledningen under 80-talet började driva verksamheter i stiftelser som var en friare form.

Kommunen beviljade borgen till bland annat stiftelserna Boda Hus och Förvaltningsfastigheter eftersom stiftelser ej hade samma krav som aktiebolagen att begära sig i konkurs om de förbrukat sitt kapital. De kunde fortsätta sin verksamhet med hjälp av kommunal borgen.

I början av 90-talet kom en ny lag som innebar att stiftelser fick samma krav som bolagen vad gällde förbrukningen av det egna kapitalet.

För kommunen återstod att infria sitt borgensåtagande samtidigt som stiftelserna upphörde och verksamheterna övertogs av kommunen inklusive deras lån.

Detta är sanningen om den stora låneskulden som ni ser som ett stort misslyckande från(s).

Kom ihåg talesättet " Den som går i borgen får gå i sorgen"

Visst ja, sedan lånade kommunen (under våra fyra år) pengar för att restaurera Rättviksskolan som var så eftersatt att hot om bötesförläggande fanns.

Lassas Erik Andersson (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons