Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med tanke på miljön.

/

Annons

.... finns ett bra sätt för alla att aktivt göra något för Sveriges miljö. Det är att stödja den ideella stiftelsen Ett Klick För Skogen. Vi talar mycket om den globala miljösituationen och glömmer ibland våra egna resurser. Kanske tar vi också ibland för givet att vi har strövområden, skogar och rent vatten.

Ett Klick För Skogen arbetar med att rädda gammelskog i Sverige för framtiden. I dag har Sverige väldigt lite gammelskog kvar - alltså orörd skog som får leva sitt eget liv. Gammelskogen är oerhört viktig för många olika arter av djur, fåglar och insekter och ser vi inte upp så har vi snart ingen gammelskog kvar att bevara!

Årrenjarka gammelskog köptes upp av stiftelsen med hjälp av sponsorpengar, donationer samt försäljning av träd (tallar och björkar), vykort och t-shirts. Gammelskogen köptes för 800 000 kronor, invigdes den 11 augusti 2006, och är nu bevarad för all framtid. I dag söker stiftelsen efter en "ny" gammelskog att bevara till våra barn.

Tycker du att Sveriges gammelskogar är värda att bevara? Gå in på hemsidan www.ettklickforskogen.se och gör en insats för Sveriges gammelskog!

Eva Kullenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons