Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchstraff för Daniels

Annons

Svar till Bertil Daniels, den 12 juni

Sune Björklöfs kritik av undfallenheten för LIF:s bidragsanspråk har förhoppningsvis fått många att tänka till. Är ishockeyn så värdefull frågar man sig, att ett stötande rundhänt bidrag är försvarbart när kommunens obligatoriska verksamheter samtidigt tvingas till hårda besparingar?

Släpphänthetens försvarare framhåller alltid värdet av att namnet Leksand ofta förekommer i våra massmedier. Man tänker då inte på att ett ortsnamns reklamvärde är beroende av i vilket sammanhang det figurerar. Ett hockeylag och även ett framgångsrikt sådant, med utifrån dyrt köpta spelare är knappast något att yvas över och den urartade sportens pr-värde kan inte vara särskilt stort.

De publikdragande bataljerna föranleder tillfälligtvis starkt ökande biltrafik, något som med tanke på miljön är klart negativt, men som karakteristiskt för den skeva argumentationen istället räknas som ett betydande plusvärde. Det är livsviktigt för handeln att få sälja bensin, korv och öl.

Högst oanständigt var Bertil Daniels försök att med ett assisterande inhopp i det nu aktuella meningsutbytet sabla ner Sune Björklöf. Han, om någon, borde förstå att uppskatta en politiker som gör sig omaket att grundligt sätta sig in i ärendena och som vågar säga sin mening även om den kan vara obekväm. Ett större bekymmer med våra förtroendevalda är väl ändå de, som kritiskt och med munhäfta låter sig ledas som beskedlig röstboskap. För sin grova förlöpning förtjänar Daniels ett matchstraff! Ett åläggande att under hösten sitta av tre spektakel i ishallen förefaller lämpligt.

Bertil Stenborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons