Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste våra idrottare flytta från Borlänge?

/
  • Några av tjejerna i Borlänge Gymnastikklubb som snart behöver en säkrare hall än Honefshallen att träna i.
  • Redskapen för gymnaster är tunga och svåra att plocka fram och tillbaka vid varje träningstillfälle. En specialhall där redskapen alltid står framme skulle underlätta enormt för våra unga gymnaster, menar skribenten.

Annons

Varje tisdag och söndag samlas ett gäng tjejer, 7-12 år, i Honefshallen för att träna individuell tävlingsgymnastik, AG. Hallen fylls med barrar, bommar, långmattor, tjockmattor, bänkar, plintar, satsbrädor, landningsmattor med mera. Det är tunga och svårmonterade redskap. Det finns inte en chans att gymnasterna skulle kunna ta fram dessa. Skulle tränarna fixa detta själva hade de både förstört sina ryggar och all träningstid hade gått åt till fram- och bortplockning.

I dag tränar tjejerna fyra timmar i Honefshallen (där gymnastikens redskapsförråd finns), mer tid finns inte att få i hallen. Jämför detta med grannklubbar där AG-gymnaster kan träna 15-20 timmar i veckan och har specialhallar för gymnastik, där redskapen alltid står framme på ett säkert sätt. Ingen tid och ork behöver läggas på att dra redskap.

Trots de magra förhållandena våra gymnaster har i jämförelse med andra klubbar står någon av dem på prispallen tävling efter tävling! Tack vare engagerade tränare och begåvning, stark vilja och gymnastikglädje hos tjejerna går det väldigt bra för dem. Men snart går det inte längre. Snart kan de inte utvecklas om de stannar i Borlänge. De måste flytta till någon av våra grannkommuner, som har satsat på tjejer och gymnastik. Några av gymnasterna gör snart så svåra moment att det krävs en annan säkerhet än vad Honefshallen kan erbjuda. De kommer dessutom inom kort att behöva ett friståendegolv för att köra sina serier och det är inget man plockar fram på en tvåtimmarsträning.

För ett år sen bildade Borlänge Gymnastikklubb en hallgrupp tillsammans med IBF Borlänge. I januari presenterade de förslaget om ett idrottscenter i gamla Coop Forums lokaler med en specialhall för gymnastik. De har gjort ett fantastiskt jobb och det här är precis vad vi behöver. Här kan klubben samla sin barn-, ungdoms- och tävlingsverksamhet. Gymnasterna kan få träna på ett roligt och säkert sätt och slippa släpandet av redskap som sliter på både kroppar och redskap. Fastighetsägaren är villig att satsa på tjejerna och gymnastiken. Nu är frågan är politikerna det? Snälla, ta den här chansen och säg ja till ett idrottscenter vid gamla Coop Forum, den kommer inte igen!

AG-föräldrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons