Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste man tåla nattstörningar!

Annons

Måste man acceptera alla former av störningar nattetid om man är bosatt i Ludvika stad? För 20 - 30 år sedan fanns det en regel som sade att man inte fick föra oljud efter klockan 22:00. I dag tycks detta inte gälla längre. Finns det istället en ny regel som säger att numera ska man tåla oväsen av bilar, motorcyklar och fulla gaphalsar.

Jag trodde att bilbesiktningen höll efter att ljudnivån på bilar och motorcyklar höll en godtagbar nivå och det kanske de gör men av allt att döma så ändras nivån när man lämnat bilbesiktningen. Detta är väl i så fall polisens sak men då måste ju förstås poliserna vara ut på stan till fots.

Man använder gatorna i centrala stan som racerbanor på kvällar och nätter. Klarar inte polisen av detta så får väl de styrande i kommunen överväga att lägga in farthinder förbjuda fordonstrafik efter kl 22:00 på de centrala gatorna. Fulla gaphalsar borde väl polisen klara av att ta hand om och se till att de hamnar på någon form av stormavdelning där de inte kan störa de boende i stan.

Det finns många gamla och sjuka som bor efter de gator som är värst utsatta. Folk som arbetat och betalat skatt i hela sitt yrkesverksamma liv måste väl också ha rätt att bo i stan under acceptabla former. Rekommenderar att beslutsfattare i kommunen tillsammans med polisen tar sig tid att några veckoslut gå ut i centrala stan för att själva uppleva vilket oväsen som förekommer.

Även restauranger och ölserveringar som har någon form av musik har väl också regler att följa. På Storgatan har ölserveringen musikanter som hörs över hela stan fram till midnatt.

Iakttagaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons