Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märklig vapenförhandling

/

Annons

För de fortsatta förhandlingarna med EU om förslag till nytt vapendirektiv har riksdagen beslutat om hur Sverige skall arbeta vidare. Bland annat. att vapenlicenser ej skall tidsbegränsas och att vi ska få behålla de halvautomatiska vapen vi använder i dag.

Den ansvarige ministern har nyligen i en interpellation i riksdagen försäkrat oss om att han gör allt för att den av riksdagen beslutade linjen skall drivas hårt i förhandlingarna i Bryssel. Detsamma har han även försäkrat våra skytteförbund om.

Nu när det första utkastet har behandlats i Bryssel ser man att Sverige bidragit med förslag på två texter man vill införa i det nya direktivet.

Vapenlicenser skall få ha en maximal giltighetstid om 10 år

Halvautomatiska gevär med löstagbara magasin förbjuds.

Det omfattar alla i dag på marknaden saluförda modeller, således ett totalförbud. För övrigt verkar man att tyst ha samtyckt till diverse andra tokigheter som även de går mot riksdagens önskan. Att inrikesministern på ett sådant utstuderat sätt kan stå och ljuga såväl Sveriges riksdag som folket rakt upp i ansiktet, tyder på en märkbar brist av respekt för det demokratiska systemet.

Lika eniga som riksdagen var om att värna våra jägare och skyttar, lika eniga borde de nu vara om att misstroendeförklara denna märkliga regering.

Lars Hagman

Vikmanshyttan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons