Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lockas av speldjävulen

Annons

Att drabbas av depression kan ha många skilda orsaker, men det exempel som skildrades i medierna för en tid sedan slår nog rekordet. Det gällde en tjugoåring som vunnit 700 000 på nätpoker, som med anledning av att han inte vann hela Poker-SM på 1 250 000 uttryckte sin besvikelse i följande ordalag: "Man ska väl kanske inte klaga, men just nu känns det väldigt tungt."

För de flesta som tog del av hans utlåtande, betyder 700 000 många årslöner i slitsamma yrken, med ytterst små chanser att spara ihop dessa summor under ett helt arbetsliv. Förr var spel och dobbleri till och med straffbart, men nu har det blivit så accepterat att staten öppnar casinon lite varstans i landet. Pengar luktar som bekant inte!

Att en allt större del av befolkningen drabbas av spelmissbruk bekymrar inte statsmakterna, men dessvärre kan det bli ett lidande för de drabbade och deras anhöriga. Det ovan relaterade fallet är nog, trots besvikelsen, unikt. Bland övriga 500 som tagit sig till finalplats, finns säkerligen många som förlorat mer än de haft råd med, men kommer att lockas till revansch av speldjävulen. Ur led är tiden!

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons