Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legalt att kränka kristna

Annons

Läsaren minns kanske Kristus ord i bibeln: "Ni kommer att bli hatade av alla folk för mitt namns skull". Inget enda tidigare århundrade har sett så många kristna martyrer dö för sin tros skull som under 1900-talet. I dag förföljs runt 200 miljoner runtom i världen plus ytterligare cirka 400 miljoner genom någon form av restriktioner. Och förföljelsen ökade under år 2005.

Detta medan politiker vänder ut och in på sig själva för att tala väl om en del andra religioner samtidigt som man på olika sätt uppmuntrar till religiös mångfald sanktionerar man attacker på kristendomen. Bland annat sossarnas Morgan Johansson och Leif Pagrotsky tycks ha gjort det legalt att kränka kristna.

Dessa båda har bland annat uttalat sig nedsättande om kristna i abortfrågan utan att för ett ögonblick begrunda, och än mindre nämna, det faktum att uppfattningen om dessa frågor delas av de stora världsreligionerna.

Varför nu detta? Är de kristna i Sverige dåliga medborgare? Tvärtom! De är världens mest skötsamma medborgare. De ligger samhället minst till last. De hjälper fattiga och utslagna.

Eric af Wetterstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons