Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt att lova vad någon annan ska göra!

Annons

Den borgliga majoriteten i Rättviks kommun har ingen egen idé om hur de ska förverkliga vallöftet om en simhall. Det framgår av det svar kommunalrådet Jonny Jones (c) gav på den interpellation kommunalrådet Björn Guström (fp) ställt till honom i ämnet. Det enda besked som Jonny gav var att simhallsgruppens utredningsförslag var för dyrt att genomföra. Han var dock beredd att lämna ett årligt driftsbidrag motsvarande 3,8 miljoner från och med andra halvåret 2008.

I majoriteten finns tydligen ingen egen idé om att bygga en simhall, utan man hoppas på att någon annan ska komma med förslag på hur de ska kunna förverkliga deras vallöften. Om det inte dyker upp någon som är villig att bygga och driva en simhall, då blir det ingen simhall.

Vi socialdemokrater skulle gärna se en simanläggning öppen året runt. Vi ser att behovet av en ny fullstor boll/sporthall är en förutsättning för ungdomsidrotten och dess verksamhet ska ha en framtid i kommunen. Kommunen har genom utdelning från Rättvik-Leksand energi AB erhållit närmare 17 miljoner kronor. Det skulle räcka till att investera i en ny bollhall likt den som åstadkommits i Mockfjärd i Gagnef kommun.

Vi kan därmed peka på en finansiering till investeringen av en boll/sporthall, medan majoriteten lovar en simhall utan att veta hur den ska finansieras.

Anders Björkman

ordförande för

socialdemokraterna

i Rättviks kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons