Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt tomten vara snäll i år!

Annons

Julaftonens morgon hade gått i stor förväntan som alla andra jular. Fast vi barn visste att tomten skulle ramla av stolen, att paketen bestod av ett äpple och ett par vantar och raggsockor så var ändå smällkaramellen i granen så frestande.

Efter julmaten som pappa sköljde ned med öl och många snaps var det dags. Han skulle ut och köpa tidningen och det dröjde och dröjde.

Äntligen knackar det på dörren och tomten i sin röda luva och vit skägg ramlar in. Vi barn hjälper honom upp i stolen. Han vill ha en uppfriskande sup.

Kvällen avslutas med att han klär av sig dräkten och skriker och gormar och önskar alla oss barn till helvetet. Detta skedde anno 1960.

 Nu lever vi år 2011 och upplysningen om alkoholens skadliga verkan på stora som små kan inte ha gått någon människa förbi. Låt barnens ögon tindra, i nyktert tillstånd kan du känna barnets mjuka småknubbiga armar krama dig, du ser ögonen, stora av förväntan och som stolt ser upp till sin trygga pappa. Du upplever det största njutningen och stoltheten då ditt barn kramas och önskar sin snälle pappa riktigt god jul!

Marjo S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons