Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landet Israels framtid

/

Annons

På grund av svara barndomsförhållanden blev jag omhändertagen av min gamla mormor. Hon var djupt kristet troende och hade stor respekt för det judiska folket och dess tro. Hennes tankar om detta folk har följt mig genom livet.

När det efter det andra världskriget uppdagades att Hitler och hans gelikar förintat cirka sex miljoner judar, kom mormors åsikter och tankar i mitt minne. Det jag särskilt minns, var en judinna som bytte bort sitt judiska namn mot ett svenskt -sonnamn med rädsla för vad som kunde hända för judar även i Sverige i framtiden.

När man ser vad som sker gentemot det judiska folket i bland annat Malmö, så kommer tankar om hennes farhågor inför framtiden.

I dag anses det att landet Israel utgör endast någon procent av arabvärldens område. Trots detta vill man utrota landet Israel. Förmodligen bävar man för att Iran ska få fram atomvapen.

Då man betänker, att så många av det judiska folket förintades under andra världskriget, så är det förunderligt att detta folk ändå bidrar med nobelpristagare under nästan varje år.

Allan Gidlöf

Leksand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons