Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskymningen tilltar

Annons

"En bok för alla" läggs ned av regeringen,; ännu ett borgarbeslut tagit oss närmare kulturskymningen. Det är dags att lärare, bibliotekarier, folkbildare med flera att protestera.

En bok för alla bildades 1976 efter ett beslut i riksdagen och har till uppdrag att ge ut kvalitetslitteratur till lågt pris. Sedan 1980 omfattar utgivningen även barn- och ungdomsböcker. Motiven var att främja läsverksamhet och sprida god litteratur ut till dem som har knackig ekonomi och som därför tvingats välja bort böcker i familjeekonomin. Kulturministern har låtit meddela att det statliga stödet nu dras in och så var det bort med den verksamheten.

Den kortsiktiga vinsten som staten igenom detta gör kan inte på långa vägar uppväga de långsiktiga konsekvenserna. Men det följer helt den överklasslinje som nu styr Sverige. De rika ska ha mer på de fattigas bekostnad. Statens omfördelande roll ska begränsas.

Vi blir så innerligt trötta på detta ensidiga knaprandet på dem som har det sämst ställt medan de rika får förmån efter förmån levererat. Sänkta fastighetsskatter, hushållsnära tjänster och slopad förmögenhetsskatt.

Roger Emilsson

Fastighetsanställdas förbund

Marina Forslund

Seko-Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons