Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalskatt direkt till LIF

Annons

Kommunalskatten i Leksand är 32,35 procent. Som inbetalare av denna höga skatt undrar man hur dessa skattepengar används. Det verkar hela tiden fattas pengar till vård, skola och omsorg. Flera skolor är nedläggningshotade. Därmed riskeras tryggheten för barnen. Det är häpnadsväckande att läsa i tidningen om hur mycket pengar som kommunen betalar till Leksands IF. Vore det inte på sin plats att Leksands IF var självförsörjande? Spelarna kunde väl sälja Bingolotter, klippa gräs och utföra andra sysslor vilket skulle förbättra föreningens ekonomi och spelarnas kondition. Då kanske de har lättare att ta sig upp i elitserien igen.

Leksands kommun verkar fungera mer eller mindre som en bank. Vägbygget i Insjön kostar även stora pengar. Cirka 35 procent av hela kostnaden ska kommunen stå för. Hur är det med utlåningen till Vägverket och om man därtill i princip skänker bort Orsandbaden till LIF som inte klarar sin ekonomi?

Vore det inte enklare om vi skattebetalare betalade en stor del av kommunalskatten direkt till Leksands IF? Då fick kommunbanken mindre att göra genom mindre administration.

Ute på hal is

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons