Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd för att "bråka"

Annons

Svar till "En av de berörda", 3 juli

I en anonym insändare anklagas jag för att jag inte bråkar om förmåner som ledande personer i mitt eget parti (s) har tillskansat sig. Insändarskribenten verkar vara dåligt informerad. Jag är känd för att (på gott och ont) "bråka" med alla oavsett parti när jag upptäcker tillkortakommanden och förmåner som överskrider vad den vanlige medborgaren kommer i åtnjutande av.

Signaturen antyder att han eller hon är en av de på skattebetalarnas bekostnad privilegierade fallskärmsinnehavarna. Min insändare handlade om att kommunen i första hand ska bryta avtalen med de höga tjänstemän som har tillskansat sig fallskärmar. Jag tycker att det är en skam att ge sig på plusjobben. Jag anser också att politiker, oavsett färg, som var med och beslutade, att fullt friska, inte lastgamla, välutbildade chefer ska få eller får en arbetsfri inkomst, har förverkat väljarnas förtroende.

Eftersom jag och s-föreningen på lasarettet (i opposition mot s-ledningen i landstinget) var rabiata motståndare till fallskärmar från den allra första början så handlar det för min del inte om att "få poänger och sympatier" inte heller handlar det om "avundsjuka". För mig och den stora allmänhetens del är inte frågan "prövad och avslagen". Så mitt ställningstagande kvarstår. Ska några avtal brytas så år det i första hand kommunens fallskärmsavtal.

Bengt Holmquist (s)

ledamot i fullmäktige i Falun   

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons