Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kadaverkameror

Annons

Så har då länsstyrelsen i Dalarna givit sitt tillstånd att i ett antal kommuner kameraövervaka slaget vilt. Det officiella syftet ska vara att se vilka djur som besöker åteln och i vilken omfattning.

För något år sedan blev jag och min medarbetare utsatta för ett rån på arbetsplatsen. Efter rånet blev omgående kontoret utrustat med ett antal videokameror för att höja säkerheten. Utanför entrén fick emellertid ingen kamera uppsättas då denna i alltför hög grad inkräktade på den personliga integriteten. Rimligen hade en sådan kamera lätt kunnat identifiera eventuella rånare innan rånarluvorna åkte på. Eftersom det tydligen går för sig att filma invid ett vargslaget kadaver är det upp till var och en att bilda sig en uppfattning vilken som är värdefullast människan eller vargen eller kanske rättare, det är angelägnare att sätta dit en eventuell tjuvskytt framför en rånare?

Eftersom säkert det stora flertalet boende i länet vet vilka djur som städar av en slaktplats i skogen kanske ändamålet är att se om matgästen efter avslutad måltid använder tandsticka eller tandtråd?

I min enfald trodde jag att efter gamla Sovjetstatens fall var politruker och övervakning av den här typen ett minne blott men har uppenbarligen misstagit mig å det grövsta. Skulle det här, Gud förbjude, bli aktuellt i Malungs kommun, kommer ingen möda att besparas för att utreda om förfarandet är förenligt med svensk lag inklusive dess förarbeten. I vilket fall är min förhoppning att markägarna motsätter sig uppsättning av kamera.

Då torde höga vederbörande få nöja sig med tecknad film. 

Per Arne Oscarsson

Lima

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons