Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jones borde tacka

Annons

För några veckor sedan kunde man i pressen läsa om att Rättviks kommunalråd nummer ett av fyra, Jonny Jones, berättade om att Rättviks kommun skulle köpa fler aktier i Leksand Rättvik Energi, för att stärka ägandet i bolaget.

Jag blev glad över att centerpartiet nu redovisat en positiv syn på bolaget och dess betydelse för eldistributionen tillsammans med övriga delägare i Dala-Kraft.

När man läste vidare i artikeln gav han moderaterna ett nålstick för deras försök att få till stånd en försäljning i slutet av 90-talet.

Läser man gamla handlingar var centerpartiet i Rättvik även inne på den linjen, men ändrade sig på grund av en medlemstillströmning av folk som var emot en försäljning.

I början av 90-talet gjorde de borgerliga partierna ett första försök att sälja dåvarande Rättviks Elverk, där kommunen ägde 39 procent av aktierna. Det kallades till extra bolagsstämma för att besluta om en stadgeändring som var nödvändig för att kunna sälja till andra bolag.

Rättviks socialdemokrater var emot försäljningen och tillsammans med de elverksanställda startades en kampanj för att engagera övriga aktieägare att gå på stämman och förhindra en stadgeändring.

Detta lyckades också och dåvarande centerpartistiska kommunalråd insåg sig besegrad och lade aldrig fram sitt förslag till omröstning.

Därför borde Jonny Jones framföra ett tack till de elverksanställda, alla små aktieägare och socialdemokraterna för det arbete som lades ned så att Rättviks kommun i dag är delägare i Leksand - Rättvik Energi AB och där Jones har en plats i styrelsen.

Lassas Erik Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons