Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vad ger hög frisknärvaro?

Ludvika kommun har under flera år brottats med det pinsamma faktum att vara sämst i Sverige beträffande sjukfrånvaron bland sina anställda. Alla är helt överens om att situationen drastiskt måste förändras.

Annons

I DT Nya Ludvika Tidning berättar Anna-Karin Mässing, Maria Ersbacken och Margareta Ernstsson om projektet friska medarbetare som ska försöka få bukt med problemen. Man har bland annat låtit kommunens chefer träffas i grupper för att diskutera erfarenheter och dela med sig av åtgärder som har fungerat bra. Ett problem cheferna lyfter fram är att de inte hinner vara den chef de skulle önska och hinner inte se sina underställda tillräckligt i vardagsarbetet. En åtgärd kan nu bli att kommunen anställer fler chefer. Här undrar jag om man inte hamnar ännu mer snett i lösningen av problemen?

Min erfarenhet (och även forskning) säger att platta organisationer där medarbetarna får ta ett större ansvar för hur arbetet ska genomföras och organiseras uppvisar en större grad av arbetstillfredsställelse, bättre kvalitet och en lägre sjukfrånvaro. I toppstyrda organisationer upplever medarbetarna en lägre grad av delaktighet och personligt ansvar samt känner ofta att någon annan (chefen) ska orda och fixa det som inte fungerar. I väl fungerande organisationer blir anställda delegerade uppgifter och tar med glädje ett större personligt ansvar eftersom man får påverka sin arbetssituation. Fler chefer ger inte fler vårdgivande personer inom till exempel hemtjänsten, utan färre.

Tomas Fahgén

Personalfriskvårdsansvarig-VBU

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons