Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Som anställd skäms man

Visst blir man frustrerad över hur kommunen i Ludvika behandlad sina anställda.

Annons

Vi går ofta kort i personalgruppen för att det inte finns några tillgängliga vikarier. Ordinarie personal beordras ut. Semestrar kan inte längre tas ut för att de vikarier som finns tillgängliga ska finnas till i första hand som ersättare till de som blir sjuka. Då vågar man inte bevilja semester fast personal ansökt över en månad i förväg.

Vi är många som har bekanta som så gärna vill börja jobba. De hör av sig till bemanningen som säger att de inte behöver fler vikarier just nu. Det skulle vara roligt att veta hur många avslag alla boenden och hemtjänster både inom äldrevården och LSS fått på vikarier under jul och nyår.

Vad händer när personalen inom äldrevården tvingas gå kort? Vår arbetsmiljö påverkas avsevärt. Men också era anhöriga påverkas. De får inte det de behöver, det de betalar för.

Som anställd skäms man!

Jag skulle vilja veta hur många vikarier kommunen gått miste om sedan de införde kravet om exempelvis körkort. En vikarie kan bo granne med boendet, ha utbildning men inget körkort och då är det kört. Hur många vikarier har kommunen mist som har körkort men ingen utbildning – fast de läser till undersköterska men har de inte kommit upp i dessa 300 dagar så då duger de inte längre. Då anställer vi helt nya. Värdegrund? Patientsäkert?

Trötta undersköterskor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons