Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ser fram emot en diskussion liknande #metoo om hur chefer behandlar sina anställda

Annons

Vi måste alla dagligen göra ett val.

Orsaken till de problem som framkommit genom #metoo har sin grund i makt och hur man väljer att bruka den. Antingen utnyttjar man sin makt eller också väljer man att ta ansvar i sin position. Väljer du att kränka eller väljer du att respektera personer?

Som människor med visst överläge oavsett position måste vi göra ett val att ta ansvar och inte utnyttja situationen. Det här finns överallt i samhället, för vi befinner oss alla någon gång i position där vi har makt över en annan människa.

Metoo handlar om sexuella kränkningar och jag ser fram emot en liknande debatt gällande hur chefer behandlar sina anställda. Använder du som chef din maktposition eller väljer du att se på ditt chefskap som en ansvarsposition?

Min förra chef (som fått sparken en gång tidigare på grund av hur hon behandlade personalen) har lyckats skrämma bort nästan all personal, men hon är kvar som chef och det fanns ingen öppning för mig att göra något åt det hela. Jag lydde råd och flydde arbetsplatsen. Kränkt, men fri.

 

Fred

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons