Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Rösta på ett parti som delar din samhällssyn – inte på SD som bara driver en fråga

Annons

Som medborgare i Sverige har jag en rättighet, men också en skyldighet, att rösta i de olika val som hålls. I år är det val den 9 september. Vi kan alla rösta på det parti vi vill och som vi tror kan förverkliga våra idéer om hur samhället ska utvecklas på bästa sätt.

Men till skillnad mot tidigare val så kommer många i år att rösta på ett parti enbart för deras inställning i invandringsfrågan. Jag talar alltså om SD. Jag har svårt att tro att cirka 20 procent av Sveriges befolkning är främlingsfientliga. Jag tror att det mera handlar om oro och rädsla för det man inte känner till. Men politik består av så mycket mera än invandring och migration!

Det borde vara varje röstberättigades ansvar och skyldighet att ta reda på vilken politik de olika partierna driver och inte bara lyssna till den som skriker högst. Jag tror då att många av de presumtiva SD-väljarna skulle dra öronen åt sig och kanske tänka sig för en extra gång innan de stoppar ner valsedlarna.

Till dig som tänker rösta på SD, ett parti som aldrig behövt ta ansvar, ta reda på hur de agerat i just din kommun och ditt landsting, ta reda på hur de röstat i olika frågor i riksdagen. Ta reda på vad de vill i familjepolitiken, ta reda på hur de röstat när det gäller arbetsmarknadspolitiken, miljöpolitiken och andra viktiga frågor.

Jämför hur de röstat och om det stämmer med din syn på vårt samhälle och om det är ett sådant parti du vill lägga din så viktiga röst på. Gör rätt 9 september, rösta inte SD.

Anders Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons