Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Riv inte musikskolans lokaler - Älvdalen behöver dem

Annons

Nu blir snart två fina hus i Älvdalen tomma och lediga för annan verksamhet. Det gäller skolbyggnaden Höjden som ligger avgränsat från skolan och det gäller Gamla skolan, två av musikskolans nuvarande lokaler.

Jag förstår att man vill spara pengar i kommunen, men att riva dessa två byggnader vore ett stort misstag. Vi behöver lokaler att utveckla verksamheter i. Husen finns redan och behöver således inte vare sig byggas eller hyras av kommunen.

Vad kan vi ha dessa fina hus till? Frågan är naturligtvis öppen för alla att fundera över.

Ett förslag vore att göra Höjden till ett företagshus där ensamma entreprenörer kunde hyra in sig och bedriva verksamhet. Vissa kanske bara behöver ett ställe att i lugn och ro använda sin laptop och gärna där det finns andra företagare som är verksamma.

Jag tror att de skulle bli stimulerade av varandra. Någon kanske behöver hyra ett klassrum för sin verksamhet, till exempel ett gym en redovisningsbyrå, webbredaktör, reklamare, journalist eller som lager, det finns hur många varianter som helst.

Andra vill kanske bara ha möjligheten att gå till en arbetsplats även om man inte behöver hyra ett helt rum, utan nöjer sig med ett ställe att slå sig ner och arbeta på. Det skulle kunna finnas konferensrum till uthyrning. Här skulle även Företagarna och näringslivskontoret kunna ha sina arbetsplatser. Där skulle man naturligtvis även förlägga kurser för företagare.

Musikskolans nuvarande lokaler ligger fint intill nya kyrkogården och kyrkan. Vi behöver ett kulturhus i Älvdalen för utställningar och musik. Huset förtjänar att användas mera, det är dessutom betalt för länge sedan.

Vi behöver kulturlokaler att växa i. Kultur ger människor massor med kraft och nöjen. Musik, konst, keramik, filmstudio, älvdalsteater – det måste finns bättre sätt att använda de snart övergivna lokalerna än att riva dem, detv ore verkligen slöseri med kapital och resurser.

Om Älvdalen ska utvecklas måste det finnas rum för det. I dag är det trångt i Älvdalen. Här finns en möjlighet att utveckla något för olika föreningar eller företag.

Karin Bogg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons