Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu har det vi befarat skulle hända hänt - det tog 40 minuter att få en ambulans från Mora till Rättvik

Ambulansen tog 40 minuter på sig att ta sig från Mora till Rättvik mitt på dagen en tisdag! Nästa gång kanske det inte går att vänta i 40 minuter! Nästa gång kanske det behöver finnas en ambulans inom 4 minuter, skriver Jessica, legitimerad sjuksköterska.

Annons

Jaha, då hände det vi befarat skulle hända! Ambulansen tog 40 minuter på sig att ta sig från Mora till Rättvik mitt på dagen en tisdag! En gammal kvinna, dryga 90 år, fick ligga på den hårda asfalten och vänta eftersom landstingsledningen tagit beslutet att det inte skall finnas någon ambulans i Rättviks kommun!

Trots att det gjordes ytterligare en påringning till 112 efter 20 minuter om att inte ambulansen kommit ännu, så tog det ändå ytterligare dryga 15 minuter - med blåljus! Det skall sparas pengar - på patienternas bekostnad! Nästa gång kanske det inte går att vänta i 40 minuter! Nästa gång kanske det behöver finnas en ambulans inom 4 minuter.

Vem tjänar på detta? Livsviktig vård ska inte räknas in som kostnader! Jag hoppas att ni inte sover om nätterna, ni som tagit beslutet att dra in på livsviktig sjukvård! Jag hoppas ni våndas och undrar när detta skall drabba er själva! Jag hoppas innerligt att ni trots allt, någonstans där inne i era huvuden, har väldigt dåligt samvete! Skamligt är var det är!

Jessica, legitimerad sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons