Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nej, Lyviksberget i Ludvika är ingen turistattraktion - men det borde däremot motionen som påstod det få bli

Jag måste rikta ett stort TACK till politikerna i samhällsbyggnadsnämnden i Ludvika. Och detta av två anledningar, skriver Karl Erik Anestedt Grängesberg.

Annons

Jag måste rikta ett stort TACK till politikerna i samhällsbyggnadsnämnden i Ludvika. Och detta av två anledningar:

Dels att ni avslog motionen från Centern om vansinnesprojektet med en linbana från centrum till Lyviksberget. Att påstå att detta skulle bli en turistattraktion är ju rent trams, varken Ludvika centrum eller Lyviksberget är någon attraktion som lockar turister.

Nej förslaget är ett pinsamt prov för vilken kvalitet vissa av våra kommunpolitiker har.

Den andra orsaken till tacket är att beslutet innebär en rejäl besparing för kommunens innevånare. Med kännedom om hur tidigare stora projekt - bland annat bron över järnvägen, vattenfrågan till Spendrups och Björnhyttans återvinningscentral - medfört stora tilläggskostnader kan man bara ana hur stort tillskott som krävts för att linbanefrågan skall fungera.

En viktig fråga som man borde ställa till förslagsställaren är hur denne tänkt sig att finansiera driften av linbanan. Att ta ut en avgift torde inte ge några inkomster värda namnet. Skulle folk åka linbanan till Lyviksberget för att handla? Något annat finns ju inte att göra där.

Skall de inköpta varorna sedan släpas i linbanekorgen för att sedan återigen bäras till en bil som står parkerad långt från linbanestationen? För några näraliggande parkeringsplatser för Ludvikabor och turister finns ju inte.

Nej ett avslag på motionen är det enda rimliga. Själva motionen kan däremot ramas in och sättas på någon vägg i stadshuset som en attraktion.

Karl Erik Anestedt Grängesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons