Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Låt också djuren få gå från lidande till hopp under påsken

Traditionell påskmat förknippar många med firandet och otaliga är de djur som offras för traditionens skull - även till varda", skriver Mirdza Actins.

Annons

Påsken firas enligt kristen tradition både i lidandets tecken - men även i hoppets.

Traditionell påskmat förknippar många med firandet och otaliga är de djur som offras för traditionens skull - även till vardags.

De offras inom ägg-, fisk-, och övrig djurindustri. Och inte nog med det; även i krig och terror är djur offer, fast vi sällan reflekterar över det.

Ett annat fenomen som speglar människors syn på djur är alla dessa kaniner som dumpas på 4H-gårdar över hela landet - vilket personal från gårdarna kan vittna om.

Före detta gulliga och fluffiga familjemedlemmar som barnen tröttnat på lämnas vind för våg i någon hage eller utanför ladan utan personalens vetskap.

Det är dags att vi inser att djur inte är slit-och slängvaror!

Konsekvensen av dessa dumpningar blir ofta avlivning då nya hem inte kan hittas och det råder platsbrist på gårdarna. Oerhört tragiskt för dessa kaniner!

I stället för att gynna avel så borde folk förbarma sig över hemlösa djur och de som är i behov av omplacering. Det finns fullt av annonser på Blocket med djur i behov av nya hem. Aveln gynnar däremot egentligen bara den som avlar och dennes plånbok.

Så låt påsklammet leva, laxen få leka i sitt vattenrike, fjäderfäna få behålla sin fjäderdräkt, hönorna få slippa behandlas som äggkläckningsmaskiner och påskharen få skutta lyckligt. Påskens tema kring Kristi lidande övergår till hopp, försoning och liv.

Så låt oss värna om just livet och hoppet för hela skapelsen.

Mirdza Actins

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons